Met de pubquiz langs infra-innovaties

‘Hoeveel woningen kun je verwarmen met Thermische Energie uit Oppervlaktewater?’ De vragen rollen er zo uit. Gerrit Hasperhoven, in het dagelijks leven adviseur riolering en stedelijk water en voorzitter van InfraCampus-IKN, is op Infra Relatiedagen 2022 presentator van de Pubquiz. Drie dagen lang, twee keer per dag vuurt hij in het Kenniscafé 25 vragen af op de deelnemers. 

Gerrit Hasperhoven

Hij heeft er zin in. “We doen al jarenlang mee aan de Infra Relatiedagen, en het is voor ons altijd een uitdaging om op een slimme en leuke manier nieuwe kennis tussen de oren van de bezoekers te krijgen. Dit jaar doen we dat met een Pubquiz. Leuk voor de mensen die hun kennis willen testen. Net zo leerzaam voor de mensen die er omheen staan.”

“Wat vind je van deze vraag: waar staat TED voor? Het antwoord is ‘Thermische energie uit Drinkwater’. Waar het om gaat is dat we op een laagdrempelige manier willen laten zien wat er in de markt van energietransitie, klimaatadaptatie en woning verdichting allemaal gebeurt. Aan de hand van die 25 vragen laten we de grote ontwikkelingen zien. Een half uurtje, langer moet het niet duren. Voor de winnaars liggen er mooie prijzen in het verschiet. Bijvoorbeeld twee uur gratis advies over een specifiek onderwerp?”

Eigen plein

De InfraCampus-IKN is de ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector. Deze unieke locatie dient als permanente oriëntatiecentrum, waar zich permanent vijftig stands bevinden van leveranciers uit de sector. Wij richten ons op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de bouw en infrastructuur.

“In Harderwijk brengen we provincies, waterschappen, gemeenten, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars in contact met bedrijven die daar iets over te vertellen hebben. Het gaat altijd over innovaties over de inrichting en herinrichting van de fysieke leefomgeving. Op de Infra Relatiedagen zetten we die lijn door met een eigen plein met pakweg tien deelnemers. Bezoekers vinden dit plein in Hal 6.”

“De grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment zie je ook bij InfraCampus-IKN terug”, vertelt Gerrit Hasperhoven. “Bij onze deelnemers, maar ook in de evenementen die we aanbieden. Ik zie er drie: klimaatverandering, de energietransitie en de woningbouwopgave. Om maar iets te noemen: hoe wek je alternatieve energie op en hoe breng je het naar de woningen. Elke dag zoomen we met de pubquiz in op één van de drie grote opgaven. Alles komt voorbij. Van energie uit water tot waterstof. In Harderwijk, maar ook in Hardenberg op de Infra Relatiedagen nemen we bezoekers mee in hun struggle om de openbare ruimte goed ingericht te krijgen.”

Infra Relatiedagen 2022 worden op 1, 2 en 3 februari gehouden in evenementenhal Hardenberg. InfraCampus-IKN staat met een eigen plein in Hal 6. Met in het kenniscafé om 12.00 uur en om 16.00 uur de halfuur durende Pubquiz.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top