Atlas Copco Netherlands

Over ons

Atlas Copco: Home of industrial ideas

Atlas Copco is een wereldwijd gevestigde industriële onderneming die bedrijven oplossingen biedt op het gebied van perslucht, stikstof, stroom en vacuüm. Onze producten worden in eigen beheer ontwikkeld en gefabriceerd volgens de hoogste standaards. Wij zijn gecommitteerd energie-efficiënte producten en oplossingen te bieden waarmee onze klanten hun CO2-uitstoot kunnen verlagen en hun productiviteit kunnen verhogen.

Bij Atlas Copco in Nederland werken meer dan 300 medewerkers verspreid over verschillende vestigingen, elk met hun eigen activiteiten. De verkoop en service van de Atlas Copco producten lig bij ons customer center in Zwijndrecht. Het productengamma bestaat uit: luchtcompressoren voor lage druk, midden druk en hoge druk toepassingen, stikstof- en zuurstofgeneratoren, medische gassen, vacuümpompen, aannemersgereedschappen, lichtmasten en stroomgeneratoren. De verhuurorganisatie van Atlas Copco in Nederland die ook in Zwijndrecht is gevestigd, biedt huuroplossingen voor tijdelijke perslucht- en stroomvoorzieningen en stikstofgeneratie. Het productiebedrijf Air & Gas Purification in Oosterhout ontwikkelt en fabriceert gasscheiding en gasdrogingsapparatuur.

Gemarkeerd product

Nieuwe accu-aangedreven LED-lichtmast van Atlas Copco is geluidloos en emissievrij

Atlas Copco heeft zijn allereerste accu-aangedreven LED-lichtmast geïntroduceerd. Met gebruikstijden tot 32 uur, een langere levensduur, minimaal onderhoud en lage operationele kosten wordt de compacte HiLight Z3+ aangedreven door lithium-ion accu’s en zorgt hij voor een verbeterde verlichting voor grootstedelijke bouwlocaties, buitenevenementen en industriële omgevingen. Een geluidloze werking en de afwezigheid van motoremissies garanderen een volledige naleving van de milieuvoorschriften op stedelijke locaties. Félix Gómez, directeur productmarketing voor lichtmasten bij de divisie Power and Flow van Atlas Copco vertelt: “Deze lancering betekent een reusachtige stap voorwaarts in de zin van wat er haalbaar is met een accu-aangedreven lichtmast. Alvorens het accutype te selecteren, heeft er een omvangrijke R&D plaatsgevonden om te garanderen dat we onze klanten de optimale prestaties kunnen bieden die zij verwachten – niet alleen in de zin van werkuren, maar ook van betrouwbaarheid, gebruiksgemak en totale cost of ownership. Het eindresultaat is de HiLight Z3+ met een jaarlijkse reductie van 1 ton CO2-uitstoot en een dieselbesparing van meer dan 1000 liter*. De betere prestaties van de HiLight Z3+ lichtmast zijn te danken aan het gebruik van de technologie van lithium-ion accu’s. Vergeleken met loodzuur- en gelaccu’s biedt deze tot 20 procent meer DoD (Depth of Discharge, ontladingsdiepte), driemaal zo veel energiedichtheid en een levensduur van 6.000 cycli: ofwel 6 keer zoveel als alternatieve technologieën. Verder is de laadtijd van de lichtmast, met rechtstreekse voeding vanuit een hulpbron, het net of een draagbare generator, slechts 6 uur voor de standaard Z3+ unit. De HiLight Z3+ heeft een lampeenheid met een hoge lichtsterkte, bestaande uit 4 x 160 W LED’s, met een verwachte levensduur van 50.000 uur. In combinatie met speciaal ontworpen draaibare glasoptiek zorgen de schijnwerpers voor een optimale lichtverdeling over een oppervlak van 3000 m2.

Lees verder »

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top