Beens Groep BV

Beens Groep BV

Over ons

Wij zijn waterbouwers. Al meer dan 60 jaar lang. Meewerken aan betere vaarwegen en mens en achterland beschermen tegen het water; dat is wat ons drijft. Omdat we daar alle expertise en materieel voor in huis hebben, kunnen we oplossingen voor waterbouwkundige constructies en baggerwerken ontwikkelen, organiseren en realiseren. Zo dragen we bij aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van Nederland. Voor nu en voor de generatie na ons doen we dat volgens onze kernwaarden: Bekwaam, Betrokken en Betekenisvol.

Onze disciplines worden uitgevoerd door Beens Groep B.V., Beens Dredging B.V., Beens Speciale Projecten B.V. en KLB Waterbouw B.V.

Gemarkeerd product

Speciale projecten – Hergebruik van materiaal en waterbouwkundige kunstwerken

Hergebruik van damwanden, houten bruggen, steigerbouw, remmingwerken, zinkerleidingen en calamiteitenberging. In onze speciale projecten op het snijvlak van land en water vertalen we zestig jaar kennis en ervaring naar unieke, solide en duurzame oplossingen. Alles in eigen huis Wij creëren. Ook als iets nog niet eerder is gedaan. Wij hebben alles in huis om te maken wat voor een project nodig is en hebben beschikking over onze eigen teken- en ontwerpafdeling. Daarmee verleggen we grenzen, verrijken we ons vakmanschap en dragen we bij aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Voor nu en de generatie na ons. Vakmanschap Wij werken mee aan betere vaarwegen en aan het beschermen van mens en achterland tegen water. Daarvoor hebben wij alle expertise en materieel in huis. Sinds de overname van KLB Waterbouw in 2020 beschikken wij ook over eigen waterbouwvaklieden. Dat betekent dat u ook voor vragen over ambachtelijk houten waterbouwwerk bij ons aan het juiste adres bent. Hergebruik van materialen Circulair werken zoals het bedoeld is. Vanuit ons Circulair Depot in Lelystad beoordelen we in welke projecten we de materialen die uit onze werken vrijkomen — zoals hout en staal — kunnen hergebruiken. Zo bieden wij onze klanten een voordelige en duurzame oplossing. Regionale aanpak Elk project en iedere regio heeft zijn eigen behoeften en mogelijkheden. Wij kiezen daarom nadrukkelijk voor een klantgerichte aanpak vanuit de regiogedachte. Calamiteitenberging Beens Speciale Projecten is ook inzetbaar voor bergingswerkzaamheden van bijvoorbeeld autowrakken. Wij zijn in staat om de complete berging te verzorgen, hiervoor hebben we divers materieel beschikbaar. Neem contact op met Harry Post of Ewald Scholten: https://www.beensgroep.nl/speciale-projecten

Lees verder »

Vacatures

Hoofdbedrijfsbureau – Schagen (Baggerwerk)

Ben jij technisch én commercieel? En heb je de nodige tender-ervaring binnen de bagger en/of constructieve waterbouw?

Werkzaamheden
Als hoofd bedrijfsbureau weet je wat er speelt in onze markt. Je inventariseert het werkaanbod, start tenders en treedt daarin op als tenderleider. Jij zorgt ervoor dat het tenderteam ‘de juiste afslagen neemt’. Dit kan om integrale projecten gaan met een team van 10 collega’s, maar ook om kleinere projecten met 4 of 5 collega’s in het tenderteam. Je werkt hierin nauw samen met de bedrijfsleider.

Lees verder »

Junior calculator – Genemuiden (Constructieve waterbouw)

Ben jij net klaar met een technische opleiding zoals civiele- of cultuurtechniek of bouw? Of heb je inmiddels al enige ervaring als beginnend calculator, kostprijsdeskundige, werkvoorbereider, projectcoördinator of in een vergelijkbare technische functie? En ben je pas echt tevreden als elke som klopt?

Met een scherp oog voor kosten, worden op de afdeling calculatie kostprijsbegroting opgesteld en de risico’s en kansen voor onze projecten in kaart gebracht. Als junior calculator draag je hieraan bij door:

Lees verder »

Stagiair(e)

Ben jij student Civiele Techniek / Built Environment / Kust- en zeemanagement / Ocean Technology? Of volg je de opleiding Middenkaderfunctionaris infra of Vakman GWW? En wil je meewerken aan spraakmakende projecten in constructieve waterbouw, binnenstedelijke kademuren of bagger?

Met ruim 60 jaar ervaring in het vakgebied bieden wij een uitdagende, professionele stageplek in Genemuiden, Schagen of Almere. Een stage in het ontwerp, projectmanagement of uitvoering op één van de projectlocaties behoort ook tot de mogelijkheden. Bij de stage ontvang je natuurlijk een nette stagevergoeding.

Meer weten over een stage bij Beens Groep? Neem contact op met Gerard Cornelis Zeeman – 06 112 251 28 of mail naar gc.zeeman@beensgroep.nl

Lees verder »

Meewerkend voorman – Genemuiden (KLB Waterbouw)

KLB Waterbouw is onderdeel van Beens Groep. We zijn gespecialiseerd in timmerwerk op- en langs het water. We maken vaste steigers, bruggen, damwanden, beschoeiingen, remmingswerken,meerstoelen, stuwen en onderhouden havens.

Wil jij ook werken op- en langs het water?
Én wil jij een mooi vak leren?
Óf heb je al de nodige ervaring in vergelijkbaar werk en/of als binnenvaartschipper?

Dan bieden wij jou
– Werk in de regio met een team vakmannen die samen gaan voor kwaliteit.
– Natuurlijk tegen uitstekende arbeidsvoorwaarden conform cao Bouw en infra.
– Volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Interesse?
Stuur jouw cv en korte motivatie naar: klaas@klbwaterbouw.nl

Lees verder »

Meewerkend schipper – Genemuiden (KLB Waterbouw)

KLB Waterbouw is onderdeel van Beens Groep. We zijn gespecialiseerd in timmerwerk op- en langs het water. We maken vaste steigers, bruggen, damwanden, beschoeiingen, remmingswerken,meerstoelen, stuwen en onderhouden havens.

Wil jij ook werken op- en langs het water?
Én wil jij een mooi vak leren?
Óf heb je al de nodige ervaring in vergelijkbaar werk en/of als binnenvaartschipper?

Dan bieden wij jou
– Werk in de regio met een team vakmannen die samen gaan voor kwaliteit.
– Natuurlijk tegen uitstekende arbeidsvoorwaarden conform cao Bouw en infra.
– Volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Interesse?
Stuur jouw cv en korte motivatie naar: klaas@klbwaterbouw.nl

Lees verder »

Calculator waterbouw – Lelystad (Speciale Projecten)

Ben jij starter of ben je toe aan een volgende stap in de waterbouw / GWW / civiele techniek? En vind jij het mooi om met een klein team breed betrokken te zijn bij een project? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

Werkzaamheden
Als calculator waterbouw richt jij je in de eerste plaats op het uitrekenen van onze projecten. Denk aan beschoeiingen, damwanden, bruggen, baggerwerk en steigers. Je bent vanaf begin tot eind betrokken bij het project.

Lees verder »

Tendermanager – Schagen (Baggerwerk)

Ben jij technisch én commercieel? En heb je de nodige tender-ervaring binnen de bagger en/of constructieve waterbouw? Dan zoeken wij jou!

Werkzaamheden
Als tender manager sta je aan de basis van onze projecten in de waterbouw/bagger en constructieve waterbouw óf een combinatie van beide. Gedurende de tenderfase ben jij verantwoordelijk voor het proces van de aanbesteding tot inschrijving. Jij zorgt met jouw team voor een kwalitatief sterke inschrijving. En omdat de prijs ook één van de onderdelen is van jouw inschrijving, werk je nauw samen met calculatie. Waar nodig, is het voor jou ook geen punt om zelf een calculatie uit te voeren.

Lees verder »

Tekenaar – Genemuiden (Constructieve waterbouw)

Heb je ervaring met AutoCad vanuit je studie of bijvoorbeeld als tekenaar, engineer of ontwerper binnen de civiele techniek?

Werkzaamheden
Onze tekenaars zijn het constructieve brein achter projecten van kade- en oeverconstructies tot remmingswerken en aanmeervoorzieningen. Je bent actief in de voorbereidende en uitvoerende fase van onze projecten. Omdat je op detailniveau werkt, ben je een waardevolle aanvulling in projectteams.

– Je komt samen met het ontwerpteam tot mooie ontwerpoplossingen;
– Deze werk je uit tot een definitief ontwerp op basis waarvan vergunningen worden aangevraagd;
– In samenspel met het uitvoeringsteam werk je toe naar een maakbaar uitvoeringsontwerp.

Lees verder »

Werkvoorbereider / projectcoördinator – Schagen (Baggerwerk)

Recent je studie civiele techniek of built environment afgerond? Of heb je al wat ervaring als werkvoorbereider, (assistent-) uitvoerder, projectcoördinator of in een vergelijkbare functie binnen de civiele techniek?

Werkzaamheden
Als werkvoorbereider / projectcoördinator ben je een belangrijke schakel in de voorbereiding en uitvoering van onze projecten. Je werkt daarom nauw samen met de calculator, uitvoerder en projectleider. Vanuit Schagen zal dit voornamelijk om bagger-, kust- en oeverwerken gaan. Jouw standplaats is Schagen, maar je bent ook regelmatig op projecten door het hele land te vinden.

Lees verder »

Werkvoorbereider – Amsterdam (Binnenstedelijke kademuren)

Wil jij je ervaring als technisch werkvoorbereider binnen de beton-/waterbouw inzetten om de kademuren van Amsterdam veilig te maken?

Werkzaamheden
Voor de komende 10 jaar vernieuwen wij in opdracht van gemeente Amsterdam binnenstedelijke kademuren. Een samenwerking waarin de vakgebieden waterbouw en betonbouw bij elkaar komen.

Als werkvoorbereider in deze complexe omgeving, ben je de spil tussen voorbereiding en uitvoering; je bent van het voortraject tot aan de realisatie betrokken.

Lees verder »

Assistent-uitvoerder – Landelijk (Baggerwerk)

Heb jij ervaring als assistent-uitvoerder, voorman, opzichter, werkvoorbereider of in een vergelijkbare functie binnen de civiele techniek? En ben jij klaar voor de volgende stap in jouw loopbaan? Dan heeft Beens Dredging een mooie uitdaging voor jou!

Werkzaamheden
Als assistent-uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de dagelijks coördinatie, aansturing en begeleiding van het uitvoerend personeel en materieel op de kleinere projectlocaties. Aanvankelijk zal je veel in Schagen aanwezig zijn, waar je de nodige begeleiding krijg van onze uitvoerders. Uiteindelijk zal heel Nederland behoren tot jouw werkgebied.

Lees verder »

Algemeen medewerker – Genemuiden (KLB Waterbouw)

KLB Waterbouw is onderdeel van Beens Groep. We zijn gespecialiseerd in timmerwerk op- en langs het water. We maken vaste steigers, bruggen, damwanden, beschoeiingen, remmingswerken,meerstoelen, stuwen en onderhouden havens.

Wil jij ook werken op- en langs het water?
Én wil jij een mooi vak leren?
Óf heb je al de nodige ervaring in vergelijkbaar werk en/of als binnenvaartschipper?

Dan bieden wij jou
– Werk in de regio met een team vakmannen die samen gaan voor kwaliteit.
– Natuurlijk tegen uitstekende arbeidsvoorwaarden conform cao Bouw en infra.
– Volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Interesse?
Stuur jouw cv en korte motivatie naar: klaas@klbwaterbouw.nl

Lees verder »

Uitvoerder – Amsterdam (Binnenstedelijke kademuren)

Wil jij je ervaring als uitvoerder binnen de beton-/waterbouw inzetten om de kademuren van Amsterdam veilig te maken?

Werkzaamheden
Voor de komende 10 jaar vernieuwen wij in opdracht van gemeente Amsterdam binnenstedelijke kademuren. Een samenwerking waarin de vakgebieden waterbouw en betonbouw bij elkaar komen.

Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de dagelijks coördinatie, aansturing en begeleiding van het uitvoerend personeel en materieel.

Lees verder »

Machinist mobiele kraan – Landelijk (Constructieve waterbouw)

Heb jij ervaring als machinist op een mobiele kraan, hydraulische rupsgraafmachine, funderingsmachine, shovel of vergelijkbaar materieel en wil jij je horizon letterlijk en figuurlijk verbreden?

Als machinist werk je met een mobiele kraan en trilblok vanaf een werkschip of ponton. Je beleeft de seizoenen; geen dag is hetzelfde op het water!

Heel Nederland is jouw werkgebied. Bij projecten ‘verderaf’ werk je veelal 4 langere dagen en overnacht je in de nabijheid van de projectlocatie. Uiteraard wordt overnachting, eten en drinken op onze kosten gefaciliteerd. Bij projecten in de regio werk je 5 dagen en reis je op- en neer. Je werkt als machinist nauw samen met de uitvoerder, heier, maatvoerder en lassers.

Lees verder »

Aanpikker / heier – Landelijk (Constructieve waterbouw)

Heb jij ervaring als waterbouwer, heier, aanpikker, rigger, grondwerker, lasser, vakman- G.W.W. of funderingen? En werk je graag op en langs het water?

Heel Nederland is jouw werkgebied. Bij projecten ‘verderaf’ werk je veelal 4 langere dagen en overnacht je in de nabijheid van de projectlocatie. Uiteraard wordt overnachting, eten en drinken op onze kosten gefaciliteerd. Bij projecten in de regio werk je 5 dagen en reis je heen en weer. Je werkt als heier nauw samen met de uitvoerder, machinist, maatvoerder en lassers.

Lees verder »

Neem contact met ons op

Scroll naar top