Geomaat

Geomaat

Over ons

Geomaat is een landmeetkundig ingenieursbureau, gespecialiseerd in het maatvoeren, inwinnen, analyseren en verwerken van geodetische data in het ruimtelijk domein. Wij sturen op kwaliteitsverbetering, innovatie en partnerschap. Zo realiseren wij voor onze opdrachtgevers een echte meerwaarde. Wij zetten ons in voor projecten in de bouw, infrastructuur en alle andere geodetische vraagstukken.

Gemarkeerd product

Innovatieve Digital Twin

Geomaat ontwerpt in samenwerking met Eyefly een virtuele representatie van Ten Post. In opdracht van de gemeente Groningen heeft Geomaat samen met zusterbedrijf Eyefly een Digital Twin gemaakt in o.a. een mesh van de actuele situatie van Ten Post. Het project is opgezet als een pilot, dit zodat de gemeente kennis kan maken met 3D-Geomateriaal en haar mogelijkheden. Digital Twin Aan de hand van een ingewonnen pointcloud en de gemaakte 100 Megapixel foto’s hebben Geomaat en Eyefly een Digital Twin gemaakt van het dorp Ten Post. Deze Digital Twin bestaat uit: een mesh, pointcloud met gebouwen in LOD 2.0 en een Grid van het maaiveld. Op basis van de gemaakte foto’s heeft Eyefly de mesh gemaakt, dit hebben ze gedaan aan de hand van de techniek fotogrammetrie. Zo zijn circa 3000 foto’s gebruikt voor het model. Geomaat heeft de ingewonnen data verder verwerkt tot een nauwkeurige pointcloud, hierin zijn de gebouwen in LOD 2.0 uitgewerkt. Ook heeft Geomaat het maaiveld in Grid gemaakt. Een Digital Twin is heel bruikbaar voor de gemeente want er kunnen allerlei berekeningen op uitgevoerd worden met betrekking tot bouwprocessen en andere invoegtoepassingen. Met een Digital Twin van een stad of dorp zijn veel verschillende dingen te doen. Zo gaf de gemeente Groningen aan dat een 3D-Digital Twin bijdraagt aan: – Betere communicatie met inwoners, burgerparticipatie; – Snellere en beter onderbouwde besluitvorming; – Meer inzicht in de ontwerpfase van bouwprocessen; – Meer inzicht en dus minder faalkosten in de realisatiefase van bouwprocessen; – Voldoen aan verwachtingen binnen en buiten de organisatie; – Betere aansluiting bij de Omgevingswet; – Betere aansluiting bij digitalisering en innovatie.

Lees verder »

Vacatures

Landmeter (allround)

Wat ga je doen?

Als Allround Landmeter (RWS) houd je je bezig met alle voorkomende inmeet- en uitzetwerkzaamheden langs nationale wegen én waterwegen door heel het land. Dit zorgt ervoor dat jij op vele verschillende en mooie projectlocaties werkzaam bent. De ene dag sta je in de Limburgse heuvels, de andere dag ben je op het strand van Terschelling. Hier voer je diverse metingen uit, denk hierbij zowel aan DTM metingen, grensuitzettingen en deformatiemetingen. Door jouw kennis en kunde ben jij capabel om deze metingen uit te voeren middels diverse apparatuur, waaronder GPS, Total Station en de Laserscanner.

Kortom, een afwisselende functie met veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Lees verder »

Maatvoerder bouw

Wat ga je doen?

Als maatvoerder in de bouw ben je verantwoordelijk voor diverse meet- en uitzetwerkzaamheden op bouwkundige projecten. Ook voer je verschillende (meet)controles uit tijdens het project.

Je vindt het fijn om zelfstandig te werken. En je communiceert met de opdrachtgever zodat het bouwproces goed verloopt. Het is een functie waarin je je eigen planning grotendeels bepaalt én waarin je goed contact onderhoud met diverse partijen. Dit maakt het een zeer vrije én zelfstandige functie mét doorgroeimogelijkheden.

Lees verder »

Werkvoorbereider Infra

Wat ga je doen?

Je staat aan de basis van grote en complexe infrastructurele werken. Als werkvoorbereider infra werk je op kantoor of op de projectlocatie. Je houdt je onder andere bezig met het voorbereiden van 3D uitzettekeningen, het maken van machinemodellen, berekenen van hoeveelheden (zoals grond of asfalt) en het opstellen van keuringsrapporten. Werken met CAD Software pakketten en Civil 3D is niet nieuw voor jou. Daarnaast ben je de rechterhand van de projectleider infra. En heb je veel contact met opdrachtgevers en collega´s.

Wij zijn (en jij dus ook!) betrokken bij spraakmakende projecten door heel NL. Neem bijvoorbeeld de Ring Groningen, het Groot Onderhoud aan de A2 of de nieuwbouw van de Rijnhavenbrug.

Kortom, een interessante functie waarin je werkt aan een diversiteit van projecten.

Lees verder »

Maatvoerder Infra

Wat ga je doen?

Complexe infrastructurele projecten zijn voor jou als (Senior) Maatvoerder dé uitdaging, door jouw ervaring ben je in staat een praktische oplossing te bedenken en toe te passen. Afhankelijk van jouw interesses werk je op dynamische en wisselde projecten of grote structurele projecten. Je zult werkzaam zijn voor onze vestiging in Amersfoort, maar jouw werkgebied is afhankelijk van jouw woonplaats.

In deze functie staan nauwkeurigheid en zelfstandigheid centraal. Wat betreft communicatie sta jij sterk in je schoenen: zowel het aansturen van collega maatvoerders tot het beantwoorden van de vragen van de opdrachtgever is voor jou geen probleem. Vanzelfsprekend zijn de GPS, Total Station en robotplotter voor jouw bekend instrumentarium.

Kortom, een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden en/of ontwikkelingsmogelijkheden.

Lees verder »

Neem contact met ons op

Scroll naar top