Materieelpark van Heden en de Toekomst

Infra Relatiedagen breidt naar buiten uit: met het Materieelpark van Heden en de Toekomst. Electrificatie van materieel is straks letterlijk een must. Ontwikkelingen worden geschetst op het Materieelpark. Tien exposanten presenteren hun innovaties.

Agriper

Mobiel zonne-energiestation MSS48

AgriPER

“De MSS48 is een mobiel zonne-energiestation met een piekvermogen tot 25 kW per uur. Dat is voldoende voor het voeden van een professioneel werkmateriaal op de bouw. Ook als de zon even achter de wolken verdwijnt, blijft MSS48 leveren. Lithium-accu’s met een vermogen van 50 kW zorgen voor continuïteit.

MSS staat voor Mobile Sunpower Station. 48 is het aantal panelen. De zonnepanelen vormen een scharnierend dek, dat hydraulisch wordt bediend. Voor gebruik vouw je het scherm uit met één druk op de knop. De hydraulisch aangedreven constructie klapt zichzelf open en draait zich naar het licht. Gedurende de dag volgt het dek automatisch de zon, voor het maximale rendement.

Deze constructie is essentieel om aanbestedingen te winnen, het verschil te maken op het gebied van verduurzaming en draagt bij aan het groene imago van uw bedrijf. 

Trime

X-Mine Monster

Trime-North

Op het materieelpark van Heden en de Toekomst presenteren wij onze primeur: de allereerst gebouwde X-Mine Monster. Deze krachtpatser heeft maar liefst 30 stuks 150 Watt LED-lampen, verlichting van grote werkterreinen is daarmee een koud kunstje.
Maar het mooiste komt nog. De X-Mine Monster is namelijk op afstand bestuurbaar en kan dankzij de brede rupsbanden rijden op de meest uitdagende terreinen. Meerdere keren per dag zullen wij ons Monster demonsteren. Met de X-Mine Monster verlichten wij tevens het gehele materieelpark van Heden en de Toekomst.

Over de X-Mine Monster

De Trime X-MINE MONSTER is een unieke lichtmast op een breed rupsonderstel. Deze opstelling zorgt ervoor dat de X-MINE MONSTER veilig en stabiel blijft op alle terreinen, zodat hij ongeacht de bodemomstandigheden een helder en veilig verlichtingsniveau kan leveren. Als de X-MINE MONSTER-lichtmast een korte klim of afdaling maakt, zal het dynamische nivelleringssysteem van de X-MINE MONSTER de mast automatisch kantelen. Dit garandeert dat de X-MINE MONSTER te allen tijde perfect verticaal blijft en dat de lampen constant branden. De X-MINE MONSTER is uitgerust met dertig multi directionele en verstelbare 150W energiebesparende LED-lampen. Dit komt neer op 5700 watt licht, gemonteerd op een hydraulische en inklapbare mast van 10 meter, met een rotatie van 240 graden, die tot 24.500 vierkante meter verlichting levert. De X-MINE MONSTER is bij uitstek geschikt voor mijnwerkzaamheden, sloopwerkzaamheden en bouwprojecten.

Green hybrids

EnergyHub en BATTBOY Zero Emission Power Systems

Green Hybrids

Emissievrij werken op de bouwplaats? Green Hybrids realiseert modulaire groene stroominstallaties waarmee bouwbedrijven duurzaam kunnen werken. Green Hybrids biedt de volgende oplossingen:

 • EnergyHub, de centrale basis van de bouwplaats waarmee zelf energie kan worden opgewekt, opgeslagen in accu’s en ingezet.
 • BATTBOY Zero Emission Power Systems, een modulair uit te breiden accu container om emissievrije energie toe te passen op iedere locatie.
  Windwokkel, een efficiënt energiesysteem om windenergie mee op te wekken.

Wilt u ook aan de slag met het opwekken en opslaan van groene stroom? Neem gerust contact op met Green Hybrids.

De Boer & Van der Weijde

DAF XG+ trekker

De Boer & van der Weijde Putsteltechnieken

Met trots presenteert De Boer & Van der Weijde Putsteltechnieken de nieuwste aanwinst die onlangs aan het wagenpark is toegevoegd.

Efficiënt ingerichte trailer
Sinds kort rijden we met een fonkelnieuwe DAF XG+ trekker met een efficiënt ingerichte trailer voor onze boorset. We hebben gekozen voor de DAF XG+ vanwege de ruime cabine, om de moderne middelen en materialen van het Gecentreerd Boor Systeem te vervoeren. Het bed in de cabine van de trekker is vervangen door twee luxe stoelen, zodat er vier personen tegelijk op reis kunnen. Op die manier besparen we niet alleen veel op de kosten van diesel, maar is het ook een stuk gezelliger werken omdat we samen op pad kunnen gaan.

Minder transportbewegingen
De trailer is zodanig ingericht dat in één rit maar liefst 32 putafdekkingen kunnen worden meegenomen. Zo sparen we transportbewegingen uit, wordt het mogelijk om ons nog flexibeler op te stellen en om grote aantallen putafdekkingen per dag aan te brengen. Omdat al het materieel via de achterkant van de trailer kan worden gelost – namelijk de boorshovel, elektrische shovel, minikraan, voorboor-kar, metselkar, bitumenketel en putafdekkingen – hebben we ook minder parkeerruimte nodig, wat scheelt in laad- en lostijd.

ETEC Zero Emission

ETEC E36c

Deze 100% elektrisch aangedreven ETEC E36c weegt circa 3800 kg en wordt inmiddels in serie productie gemaakt in de productie faciliteiten te Waddinxveen. De ETEC E36c heeft de hoogste productiviteit in de 4 tons klasse en dit gaat gepaard met een laag energieverbruik door elektronische optimalisering van het hydraulische systeem samen met een elektromotor van de nieuwste generatie.
De ETEC E36c is voorzien van een hoge capaciteit ‘LFP’ accu waarmee een volledige dag gewerkt kan worden zonder tussentijds te hoeven laden.

 • Productie volledig in eigen beheer
 • Voorzien van dè veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke ‘LFP’ batterijen
 • Voldoen aan de hoogste veiligheidseisen
 • Grootste actieradius in elke gewichtsklasse, hele werkdag mogelijk zonder tussentijds te laden

ETEC E86c

De elektrisch aangedreven ETEC E86c (circa 9500 kg) is ontworpen om te presteren onder de zwaarste omstandigheden. Het proportionele hulpdebiet zorgt ervoor dat deze elektrische ETEC E86c graafmachine veel vermogen heeft maar toch soepel en veilig bediend kan worden. Het grote en overzichtelijke ‘touch screen’ dashboard is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en de exacte status van het batterij percentage is duidelijk af te lezen.

 • Productie volledig in eigen beheer
 • Voorzien van dè veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke ‘LFP’ batterijen
 • Voldoen aan de hoogste veiligheidseisen
 • Grootste actieradius in elke gewichtsklasse, hele werkdag mogelijk zonder tussentijds te laden

Heeft u ook interesse in een ETEC elektrische graafmachine? Vraag het ETEC verkoopteam naar de (test) mogelijkheden

Deelnemers Materieelpark van Heden en Toekomst

Scroll naar top