Duitsland zet in op gezondheid en ergonomi met MAX Twintier

Beschrijving

Max Europe B.V. heeft met de doorontwikkeling van haar wapeningsbindmachine, de MAX Twintier RB441T nu de mogelijkheid tot dubbele draadaanvoer. De nieuwe technologie maakt 4.000 bindingen per lading mogelijk, terwijl precies de juiste hoeveelheid draad wordt geleverd voor extra productiviteit en kostenbesparingen. Tegenwoordig produceert Max een compleet assortiment wapeningsbindmachines die wapeningsstaven met een totale diameter van 9 – 61 mm kunnen binden.

De wapeningsbindmachines van Max helpen om gezondheidsrisico’s zoals carpaal tunnel syndroom of rugklachten bij wapeningsconstructies te minimaliseren. Daarom worden de Max Twintier RB 441T en andere Max bindmachines tot 50% gefinancierd door de BG Bau in Duitsland met het preventieprogramma in verband met de armverlenging.

Begin 2018 bracht Max met de RB441T “Twintier” de 7e generatie bindmachines op de markt. “We hebben naar onze klanten geluisterd en veel nieuwe, gepatenteerde technologieën gecombineerd in deze bindmachine, om nog sneller en strakker te binden.”
Met een hoger bindvermogen en kortere bindknopen biedt de RB441T grote voordelen. Ook deze machine is ergonomisch verder ontwikkeld, en beter in balans dankzij het draadmagazijn aan de voorzijde. Bij de RB441T wordt het draadmagazijn nu ook in de behuizing opgeborgen zodat het nu beschermd is tegen water en stof. Bij de RB441T heeft u de keuze tussen blank, verzinkt, geplastificeerd, of RVS binddraad.

Met de RB 441T knoopt u een totale diameter tot 44 mm in minder dan 0,7 seconden, met slechts één draadwikkel en een knoophoogte van slechts 12 mm. Ook de draaduiteinden aan de onderzijde zijn weggelaten en de knoopuiteinden zijn naar beneden gebogen.
Hierdoor krijgt u een knoop die niet alleen qua sterkte, maar ook qua zicht gelijkend is aan de met de hand geknoopte binding.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top