MECALAC 6MCR VOOR DE KUIPER INFRABOUW

Beschrijving

Door de grote verscheidenheid aan werkzaamheden werd door De Kuiper gezocht naar een multifunctioneel inzetbare machine. Daarom werd begin december het machinepark uitgebreid met een Mecalac 6MCR rupsgraafmachine. De machinist heeft voor deze machine de beschikking over een slotenbak, diverse dieplepelbakken, puinbak en palletvorkinstallatie.

Mecalac heeft door het combineren van een graafmachine en een schranklader in een machine met de 6MCR een werkelijk veelzijdige en wereldwijd unieke machine. De 6MCR is een machineconcept op rupsen, die de kenmerken van een compacte 6 tons graafmachine – met motor en uitrustingsstukken aan de bovenwagen – combineert met die van een snelle schranklader met een driehoekig rupsloopwerk.

Super snel met 10 km/u
De 6MCR is snel en effectief bij het uitgraven en vullen van sleuven net als het precies hendelen of transporteren van pallets of materialen. De hoge snelheid van 10 km/u is te allen tijde beschikbaar en verhoogt de productiviteit aanzienlijk. Door de beweeglijkheid van de graafarm kan op plaatsen gewerkt worden waar zeer weinig ruimte is (zwenken van de gehele bovenwagen binnen slechts 2,61 m) De beroemde gepatenteerde Mecalac giek vouwt 130° naar achteren om maximale stabiliteit te bieden, als natuurlijk contragewicht. Dit resulteert in optimale hef- en handlingprestaties. Bovendien is de Mecalac sterk: de MCR graafmachines kunnen 40% van hun eigen gewicht tillen.

De 5,7 ton zware machine wordt aangedreven door een 75 pk (260 Nm) sterke Deutz dieselmotor en voldoet aan de Tier 4 Final / stage V emissienorm. De 6MCR voor De Kuiper is rijk uit gerust met o.a. proportionele 3e en 4e functie drukloze retour, automatisch vetsmeersysteem, dieselpomp, kettingkist en airconditioning.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top