Possehl tackelt stikstofproblematiek met MicroAsfalt en Thermoflex

Beschrijving

De bouwsector loopt komende vijf jaar 14 miljard euro aan omzet mis door de uitspraak over stikstof. ABN-Amro becijferde dat vooral infra-projecten vertraging oplopen. Possehl heeft twee bewezen oplossingen voor rijksoverheid, gemeentes en provinciale overheden om hun wegen toch de komende jaren te verbeteren: Thermoflex en MicroAsfalt.

Zowel MicroAsfalt als Thermoflex worden beiden koud geproduceerd op locatie. Daarnaast is het verbruik van primaire grondstoffen 80% minder dan bij warm asfalt. Uit de Milieu Relevante Product Informatie (MRPI) blijkt dat de CO2 uitstoot van bijvoorbeeld MicroAsfalt 50% minder is dan warm asfalt.

MicroAsfalt heeft daarnaast een extreem korte verwerkingstijd. Direct na het aanbrengen kan de weg weer opengesteld worden voor het verkeer. Het afsluiten van de weg is slechts kort – soms zelfs niet – noodzakelijk.

MicroAsfalt zorgt voor een geluidsarm, stroef en gesloten wegdekoppervlak en verhoogt de veiligheid en het rijcomfort. De levensduur van het behandelde asfalt wordt door een coating met Thermoflex tot wel 30 jaar verlengd, terwijl MicroAsfalt de asfaltlevensduur met 7 tot 9 jaar verhoogd.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top