Infra Relatiedagen 2023 was één groot succes

De sfeer zat erin op Infra Relatiedagen 2023. Na drie beursdagen konden 13.500 bezoekers in de boeken worden bijgeschreven. Exposanten en bezoekers waren laaiend enthousiast over de 23ste editie van ‘het netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt’. Exposanten gaven de beurs na afloop een 7.5 als waarderingscijfer. Bezoekers zaten nog hoger met een 7.7. De beurs werd op 7, 8 en 9 februari 2023 gehouden in Evenementenhal Hardenberg.

Event Marketing Manager Jacqueline Seton van beursorganisator Easyfairs kijkt terug op drie bruisende dagen. “Vanaf het allereerste moment zat de loop erin. We zagen een niet aflatende stroom van hoog geïnteresseerde professionals door de gangpaden lopen. Infra Relatiedagen heeft zijn positie als netwerkevent ruimschoots versterkt, zo blijkt uit de reacties van bezoekers. Netwerken is de belangrijkste reden om de beurs te bezoeken. Door nieuwe specials toe te voegen aan de beurs hebben we deze editie naar een hoger niveau getild. De beurs is hierdoor extra aantrekkelijk geworden. De specials zijn stuk voor stuk druk bezocht en hoog gewaardeerd door het publiek.”

Tekst loopt door onder foto’s

Schot in de roos

Het spits werd de eerste beursdag afgebeten met het symposium Infra: Het Voortraject, dat als motto had meegekregen ‘Data is macht, delen is kracht’. Onderwerpen varieerden van GIS bodemonderzoek, tot ecologie, archeologie en het opsporen van Ontplofbare oorlogsresten. In het Overheidspark manifesteerden de provincies Overijssel en Drenthe zich met een reeks korte kennissessies. De doelstelling om met het park meer aannemers en overheden naar de beurs te trekken is ruimschoots gehaald. Seton spreekt van een schot in de roos dat “We volgend jaar verder gaan uitbouwen”.

De eerste stappen zijn gezet met de Openbare Verlichtingstraat. Bezoekers konden in deze straat kennismaken met verschillende licht scenario’s. Zes bedrijven van openbare verlichting presenteerden hier hun innovaties. Voor de scenario’s werd samengewerkt met TU/e LightHouse | Smart lighting and smart cities. Easyfairs noemt de straat een toevoeging met groeipotentie. Jacqueline Seton: “Bezoekers spraken van een enerverende ervaring. Ik citeer een bezoekers ‘Goed om te zien wat er allemaal mogelijk is, en dat is heel veel’. Gezien de zeer positieve reacties verwachten we de volgende editie zeker een verdubbeling van aantal exposanten, het plein zal ongetwijfeld in grootte groeien.”

Groter en dynamischer

Wordt het elektrificatie en wat is er qua duurzaamheid mogelijk met traditionele brandstoffen? Deze vragen stonden centraal op het Materieelpark van Heden en Toekomst. Voor het eerst buiten. Exposanten kregen hierdoor de mogelijkheid hun materieel te demonstreren aan het publiek. “Hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan”, zegt Jacqueline Seton. “Exposanten willen materieel werkend en in volle glorie laten zien. Dat kon buiten. Ook hier veel enthousiaste reacties. Het park heeft zoveel toegevoegde waarde voor de bezoekers dat we hier extra op gaan inzetten. Volgend jaar groter en dynamischer, met extra aandacht voor de nieuwste innovaties. We hebben al een nieuwe buitenlocatie hiervoor op het oog.”

Andere specials waren Route Renovatie Civiele Kunstwerken & Smart City en het Straatwerk Paviljoen. Jacqueline Seton: “Doelstelling met de specials was om specifieke doelgroepen naar de beurs te trekken. Die doelstelling hebben we ruimschoots gehaald. Met de specials hebben we de beurs een inhoudelijke boost gegeven. We zien dit tot uitdrukking komen in de hoge waarderingscijfers. De boodschap voor de toekomst: we gaan hier extra op inzetten.”

Hoge bezoekintentie

“Belangrijke graadmeter om van succes te kunnen spreken”, gaat Seton verder, “is de bezoekintentie voor de volgende editie. Dat zit wel goed. Negen van de tien ondervraagden geven nu al aan Infra Relatiedagen 2024 te bezoeken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat ondervraagde bezoekers massaal (91%) tevreden tot zeer tevreden zijn over het deelnemersveld.”

Ook exposanten kijken tevreden terug. Niet alleen gaven zij de beurs een 7.5 als rapportcijfer. Bijna de helft van de exposanten heeft nog tijdens de beurs de locatie voor Infra Relatiedagen 2024 veilig gesteld. Exposant Menno Smit van putrenovatie.nl is in 2024 is ieder geval van de partij: “Infra Relatiedagen is een leuk en succesvol concept. Wij staan er volgend jaar weer!” Ook Angela Buitenhuis van exposant Kooiker Groep is duidelijk: “De beurs is voor ons een mooie manier om relaties te onderhouden. We houden van innoveren en het is een goede manier om te horen wat er momenteel in de markt speelt.”

Voorbereidingen 2024 gestart

De voorbereidingen voor Infra Relatiedagen 2024 zijn inmiddels gestart. De beurs wordt volgend jaar gehouden van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 februari in Evenementenhal Hardenberg. Informatie over deelname is verkrijgbaar bij accountmanager Bob van Heukelom, bob.vanheukelom@easyfairs.com, tel 06 31988034

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top