11, 12 en 13 februari 2025 | Evenementenhal Hardenberg 

BAM scoort met Smart Badge op Infra Relatiedagen

Hoe BAM het meeste uit de Smart Badge Reader haalde

Tijdens de afgelopen editie van de Infra Relatiedagen wist BAM van alle exposanten de meeste scans binnen te halen via de Smart Badge. Marcel Keuskamp, Commercieel Manager regio Noord van BAM, deelt hoe zij zoveel scans hebben weten te verzamelen en wat zij met deze gegevens doen.

“Wij hadden een gastvrouw op onze stand, die zich richtte op de ontvangst van onze gasten, maar ook op de Smart Badge Reader. Wij hebben gevraagd om dit goed bij te houden, aangezien het voor ons van grote waarde is om te weten wie onze stand heeft bezocht. Onze stand was behoorlijk groot, waardoor we niet altijd iedereen die langskwam konden zien. Maar alle bezoekers die bij ons langskwamen voor een gesprek of een kop koffie, kraag van haar een uitleg waarom ze de badge kwam scannen. Ze heeft fantastisch werk geleverd, dus alle complimenten aan haar!” aldus Keuskamp.

Het belang van bezoekersdata

Voor BAM is het essentieel om niet alleen te weten hoeveel mensen de beurs bezoeken, maar ook hoeveel van deze bezoekers hun stand aandoen. Keuskamp legt uit: “De beursorganisatie geeft altijd het totale aantal bezoekers door, maar wij willen weten hoeveel daarvan bij onze stand zijn geweest. Met deze gegevens maken we onderscheid tussen potentiële klanten, leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers van overheden. Het is voor ons van belang om in ieder geval te laten zien hoe die onderverdeling daarin is. Met de Smart Badge kunnen wij inzichtelijk maken wie er van deze relaties op onze stand is geweest.’’

De verzamelde gegevens worden gebruikt om gericht vervolgacties te ondernemen. “Het komt voor dat bezoekers interesse tonen in een product op onze stand. Aangezien ze reeds zijn gescand door onze gastvrouw, hoeven we geen visitekaartjes meer te vragen. We weten direct wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Dit maakt het makkelijk om later contact op te nemen,” zegt Keuskamp.

Praktische voorbeelden van succes

Naast het zien en spreken van vele relaties, deelt Marcel enkele succesverhalen van de afgelopen twee beursdeelnamen aan Infra Relatiedagen: “Vorig jaar sprak iemand van een energiecentrale ons op de beurs aan. Hij was speciaal gekomen om met ons in contact te komen voor een potentiële opdracht. Uiteindelijk hebben we de klus niet gedaan, maar ik vind dat wel een goed voorbeeld van een ‘succes’ wat de beurs kan brengen.”

‘’Ook dit jaar deden zich weer interessante kansen voor’’, vervolgt Keuskamp. “Een daarvan is een verzoek van een provincie die we kregen. Zij waren geïnteresseerd in een product dat we op de beurs presenteerde. Hoewel dit niet direct tot een opdracht leidde, hebben we wel een presentatie gegeven aan de gehele provincie. Het zaadje is geplant en we hopen dat dit in de toekomst tot een opdracht zal leiden. Als het blijft hangen en het komt een keer voor dat ze een soortgelijk product nodig hebben, komen ze terug bij ons. Ook dat is ook een succesverhaal te noemen,” aldus Marcel.

Smart Badge systeem werkt

Marcel is zeer te spreken over het systeem: “Je krijgt netjes een lijst met namen in een Excel-bestand. Hiermee kun je veel doen, maar je moet er op de beurs ook actief mee bezig zijn. Voor ons heeft de Smart Badge bewezen een effectieve manier te zijn om waardevolle contacten te leggen en te onderhouden.”

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top