Roelofs

Over ons

Roelofs is een familiebedrijf dat midden in de samenleving staat. Werken aan de openbare ruimte betekent voor ons werken aan de toekomst. Met onze brede aanpak leveren wij betekenis en toegevoegde waarde aan de ontwikkeling en realisatie van infrastructurele projecten. Onze expertise ligt onder andere op het gebied van gebiedsontwikkeling, mobiliteit, water, riolering en grondstoffen. Als kennispartner beheerst Roelofs het totale traject van een project; van advies en ontwerp, tot realisatie, beheer en onderhoud.

Door steeds te kijken wat we morgen beter kunnen doen, blijven we innoveren en zorgen wij voor meer waarde aan ruimte. Samen met onze partners en klanten werken wij aan een concreet doel: In 2030 willen wij namelijk 100% klimaatneutraal werken.

Gemarkeerd product

Innovatie: Put-buis video-inspectietechniek

Met de put-buis techniek krijg je op een eenvoudige manier een goed beeld van de kwaliteit en de onderhoudstoestand van vrijverval riolen, zonder toegang en voorafgaande reiniging. De techniek is uitstekend toepasbaar binnen de methodiek van risicogestuurd en toekomstgericht rioolbeheer. Op basis van een impactanalyse wordt met behulp van Rasmariant berekend waar, wanneer, welke inspectie techniek moet worden ingezet om de risico’s te beheersen. De resultaten van de put-buis inspectie ondersteunen de degradatieanalyses die gemaakt worden op basis van de beelden van de rijdende camera. Daarmee ontstaat een uniek beeld waarbij voor het eerst de resultaten van beide technieken integraal worden gepresenteerd. De put-buis video’s worden door de inspecteur beoordeeld conform de NEN 13508-2. Ook de Leidraad classificatie van RIONED is geïmplementeerd. Hierdoor kunnen de put-buis video’s automatisch verwerkt worden en zijn deze exporteerbaar via rib-x. De put-buis video is een uitstekende techniek voor onderzoek naar de toestand van de vrijverval riolen en inzetbaar voor container- en tankinspecties. Moderne web toepassingen zoals Mapkit maken het mogelijk om volledig digitaal te werken, met een maximale transparantie naar de opdrachtgever. Het resultaat, in de vorm van een maatregelplan, gaat digitaal naar de uitvoerende aannemer. Via een inlog op Mapkit ontvangen zij de werkinstructies, kan er een planning gemaakt worden en kan het resultaat in de vorm van een opleverinspectie of foto’s direct naar de opdrachtgever verstuurd worden. Snel, direct zonder overbodig fysiek overleg én zonder papier. Dit past binnen het streven van Roelofs om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Lees verder »

Products

Nieuws

Vacatures

20140901_Banieren_Werkplaats_lucht-2

senior adviseur energietransitie en circulaire economie

In verband met de groei van onze werkzaamheden en onze ambitie om verder te ontwikkelen als integrale kennispartner en specifiek t.a.v. energie- en milieuvraagstukken zijn we op zoek naar een Sr. Adviseur Energietransitie & Circulaire Economie.

Werkzaamheden
Nieuwe vormen van energieproductie, -opslag en -distributie zullen omvangrijk zijn en daardoor een flinke impact hebben op de stad en het landschap en dus een grote invloed hebben op gebieds-ontwikkeling. Als sr. adviseur voer je de regie op uiteenlopende onderwerpen binnen het thema energietransitie en circulaire economie. Je focus zal liggen bij energievraagstukken die horen bij deze gebiedsontwikkeling. Je zal bestuurders (beleid) en ontwerpende partijen informeren en adviseren over complexe energie- en circulaire vraagstukken. Hierbij ga je verbindend te werk met partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid.

Lees verder »
20140901_Banieren_Werkplaats_lucht-1

senior specialist water & riolering

Door het willen verbreden van ons klantennetwerk op het gebied van Water en Riolering in met name het westen en zuiden van ons land zijn wij op zoek naar enthousiaste en ambitieuze senior specialist water en riolering.

Heb jij een visie op klimaatadaptatie en rioolbeheer, ben je thuis in hydraulische berekeningen en risicomanagement en heb je affiniteit met het waterbeleid bij gemeenten en waterschappen? Wil jij ons helpen om de knelpunten en kansen bij onze opdrachtgevers in kaart te brengen? Vind je het leuk om te werken met enthousiaste en deskundige collega’s en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Lees verder »

Neem contact met ons op

Scroll naar top